Varför tar nya Sterbhaus plattan sån tid?? /Marcus



Okidoki... som utlovat kommer här ett lite mer Sterbhaus-igt inlägg än mina utsvävningar för två dagar sen, och ämnet blir alltså enligt rubriken: "Varför tar nya Sterbhaus plattan sån tid??".

Det är verkligen en högst aktuell frågeställning med tanke på att det fanimej var två hela år sen vi åkte upp till Abyss för sju dagars inspelning av "Hits For Dead Kids". Tiden flyger uppenbarligen iväg men shit vad vi har legat i sen dess! Och då menar jag faktiskt inte alla fräcka headlinergig vi haft med show eller feta framträdanden såsom de på Metaltown 2009 och Sthlm Thrashfest 2009 och 2010. Låt mig berätta...

Hmmm.. skrev ett ganska lånt inlägg först, men kapar ner det. Vi säger så här:

Första demon var skön, kul, mindre seriös men helt ok. Innehöll låtar som snickrades ihop rätt snabbt och var relativt enkla att lira. Demon lirades in på c:a fem dagar eller så och mixades på ett par timmar. Pang poff, coola bananer. Kul och häftigt.



Vi gillade att lira ihop! Böt ut en medlem, höjde nivån lite, skrev lite bättre låtar. Tre låtar stod ut mer än de andra för oss personligen (mer om detta sen). Innan vi åkte upp till Abyss igen enades vi om att börja satsa lite, och därför vara nogrannare vid inspelning och hur vi släppte materialet sen. Det var ju grymt kul att lira ihop, och nu hade låtarna fan blivit bra.



Kommer hem från Abyss med "Hits For Dead Kids" klar...



(och för er som inte fattade humorn i det:)



Vi ska skriva nya låtar i vårt hem, men först får en gitarrist flytta ut...



Och en annan flytta in...



Ooops. Vi har en helt annan utgångspunkt, möjlighet till utveckling och med duktiga Jimmy ombord börjar vi blir rätt grymma live. Nu märker vi att mycke skit på "Hits for Dead Kids" liksom inte riktigt duger längre...

Ok

Det är här brytpunkten kommer. Vi enas om att det huvudsakligen är tre sköna stormsånger på plattan vi har i ryggen som är värda att snegla på som utgångspunkt för nya alster, och inget mer. Dessa tre är "Sinister Neckgrip", "House of the Dead Dwarf" och "Lamplady". Alla innehåller bara bra skit, är roliga att lira (om och om igen) och funkar pissbra både live och på skiva. Yeah, nu kör vi.

Mer thrashiga låtar, inget midtempo trams, fullt ös och världens skönaste riff... Inga fillers. Punkt. INGA FILLERS!! KEINE GEFILLER!! Det ska vara käftsmäll efter käftsmäll.



Vi behåller: Skön humor med glimten i ögat (men rensar upp en del...), och för er som blev rädda för en att en ny "Destroy The Fire" eller "Goatboat" (vi har ju en sån här korkad låt på varje inspelning) inte skulle finnas med på ny skiva... ni kan lugnt slappna av... Vi har en sån också... ;-) Men helvete vad tung den blev!!

Say no more, vi slänger horder av ideér vi troligtvis skulle gjort någonting av för ett par år innan. Vi pillar och petar, har askul, blir riktigt jäkla duktiga (faktiskt!! Inte bara på att vara snygga och snälla, utan på att spela också! ;-)), pillar lite till, pillar och pillar tills vi fanimej åker på orgasmisk utlösning varje gång vi tagit sista tonen vid genomrep av varje ny låt. Nog för att det varit mysigt innan... men så här har det inte varit. Får publiken inte utlösning på våra gig framöver... ja då får ni väl se oss få utlösning ist... :-D

Så, evolution blev nystart istället. Och det tog två år för oss. Två år är inte så långt med tanke på vad vi har gjort, och de som är ledsna i ögat för att det dröjer kan vi lova, vi kommer bli sååå förlåtna när väl nya plattan kommer ut. 12 eller 13 låtar kommer blöda ner mixerbordet i Abyss under tre hela veckor i maj och mixas under sju hela dagar, av en trollkarl i branschen (vem det är kommer snart fram...). Jämför det med de sju dagar som "Hits For Dead Kids" spelades in och de två timmar (!) som den mixades under. Tack för kaffet, kan jag få en kopp till? ...SVART såklart!!!



Och självklart, Jimmys olycka för några veckor sedan sköt upp inspelningen från de tidigare bokade veckorna i februari tre månader, men vi har å göra tills dess må jag lova. Skivomslag ska fixas och en hel del annat skräp också. Vi gör bara om schemat lite grann och fixar omslag mm innan ist :-), piskar på oss själva ytterligare och i slutändan blev nog inte eventuell release så mycket försenad iaf. Gäller att vara smart! Och den dagen vi blir det, så lovar jag att göra ett inlägg om det också :-D

'Nuff said! Let's party! Frickadilly sörkööös!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0