English vs Swedish!Hey all!

Jimmy's been hard at work synchronizing our many sites over the web (incl Twitter, Facebook, this blog, Reverbnation and Myspace), and due to that we will start making posts in English everywhere. At first we will probably shift between the languages whenever it feels appropriate, but we can no longer miss out on reaching out to all of you who doesn't understand Swedish. Hope the Swedish population can live with this ;-) Yeah.

Cheers! (dvs skål!)

Abyss - Etapp 3Tjo banana!

Etapp 3 i hela den här infernaliska resan för att få några djävulusiskt grymma låtar nerplitade på en hårddisk begav sig mellan 8:e - 12:e juli. Ja, alltså för en vecka sen. Vi for upp med min sköna bil igen eftersom försäkringsbolaget dokumenterat plåtmoset baktill och get "OK" till att gasa, bromsa, svänga och allt vad körning innebär.

Så vid 20:00 eller nåt, parkerar vi på vår sedvanliga plats utanför studion. Det tar ett par minuter tills en Dodge parkerar bakom och ur kliver Jonas Kjellgren och 2 rediga norrlänningar ur Raubtier som tycker vi ska dricka bärs ist för att spela in. Och ja, vi lyder... en stund ;-). Vips står jag och gastar klart "Great Dream Smasher of Conformity" varpå vi sorterar körer, sång och fixar med trummorna på Jethro Tull covern. Att prodda själv som vi gör innebär ju att en hel del tid går till att välja, bestämma, sortera och forma låtarna så dom blir så jäkla bra som möjligt :-).

Dagen efter slaktar vi bas och lagar lite tagningar från förra resan. Jo, det behövdes faktiskt. Innan vi drog upp i maj lämnades min förträffligt sköna bas in för intonering och service på 4Sound på Folkkungagatan. I god tro tror man att allt är super och så spelar man in två låtar... Först efter att ha lagt resten och sen kunnat jämföra hörde man rätt tydligt att intoneringen man betalat för varit bajs i en ocean av hästskit. Vi intonerade själva nämligen vid strängbytet och skillnaden är alltför uppenbar. Nåja, omtagningarna tar ett par tre timmar på sin höjd (eftersom vi experimenterat klart med "hur" saker ska spelas) och på dagen den 10:e är vi klara... med bas. En öl i solen fick bli belöningenTack du sköna ölgubbe.

Jepps, mer lagning! Jimmy till avhyvlning! Guror på låten "P" (som förövrigt kommer behöva ett nytt namn trotts allt) lades när tröttheten var ett lite för stort faktum så där lagar vi. Vi råkar också skriva en gryyyym ny melodi till refrängen på "Poperipper" och den spelas såklart in.

I övrigt börjar vi pricka av några låtar som klara... Nu i efterhand minns jag inte exakt hur många vi anser oss helt klara med... och ifall vi upptäcker om en vecka när vi ska upp igen att nåt behövs så är det dumt att nämna nåt om det :-). Men det innebär några solon, extra detaljer på guran och mer sång, sång och åter sång.

Hursomhaver, penntrollet Nanne Grönwall är i Pärlby för att rocka (?? - Not!) Men vi väljer att lysa med vår frånvaro. Varför? Hmm... ja ni, det torde inte behöva funderas på.

Ha dä gött! /Marcus

Sterbhaus nystart... YEAH!
I torsdags hade vi vårt allra första rep som nytt komplett band. Ni anar inte hur underbart det var. Snabba flashbacks dök upp i min skalle till den tid för snart fyra år sen då fem gossar samlades i replokal för första gången för att repa in den enda låten vi då hade... "Ponyride thru hell". Det är verkligen precis samma vibbar och nytändningen är total. Allt gammalt är som bortblåst och nu börjar vi på helt nu kula. Låt oss varmt välkomna...Viktor Bingselius (vi känner ju dig som "Bingan")

Detta första rep innebär alltså ett Sterbhaus med mig på leadsång och bas, Jimmy och Simon på varsin gura och Bingan på trumpallen. Att vara fyra är obeskrivligt. Faaaaan vad underbart! :-)

Det kanske är lite skumt att surra så mycket om ett jäkla rep, men det var verkligen speciellt att bränna igenom "Captain Bible in the Dome of the Dead" som enda repbar låt. "Enda repbar låt" undrar ni? Japp. Nytänding innebär inte att hålla på att harva alster från gamla demos bara för att ha en ursäkt att repa. Det enda vi bryr oss om just nu är dom nya låtarna, och den grymma dag ni väl får höra dom kommer ni alla förstå vad vi menar... :-)
Med Bingan på trummor kan vi få ett tajtare, tyngre och betydligt mer avancerat trumspel än vad vi haft sen starten. Med Erik som inspelande trummis på skivan var vi lite smått oroliga för att hitta en snubbe som kan fixa det Erik gjorde... Men efter lite laj och sånt i lokalen för någon vecka sen med Bingan visste vi att han verkligen är "the dude" för oss. Bingan ersätter alltså ingen som vi ser det. Sterbhaus börjar nu... på riktigt.

Phew... känns sjukt skönt att få göra detta officielt och därmed slå den sista spiken i kistan för det gamla samtidigt som man har en helt ny värld framför sig. Yeah...

...Annars kan vi nämna lite kvickt att arbetet med att göra om hemsidor och få bort gamla lineup-en har påbörjats. När vi nu går ut med sättningen i vårt kompletta band kan vi inte hålla på med gamla bilder där före-detta medlemmar är med. Tills det arbetet är klart är det våra egna snygga ansikten ni får se som signatur för inläggen... trotts att inlägget kanske inte är personligt :-) 

Tjolevipp för nu! /Marcus


RSS 2.0