(H)året som kom och gick! /MarcusVad ska vi börja med? Håret eller Året… hmm, vi väntar med det skojiga till sist. Inte för att året som kom och gick 2010 inte var skojigt… :-), men det blir roligare så här... skulle jag tro.

Fnulat och tänkt på vad som hänt i Sterbhaus värld detta år har jag – som det silverspjuver jag är… Och tilllslut kom jag på… hur riktigt asdåligt 2010 faktiskt inleddes på gigfronten!!! :-D Nu garvar vi såklart ordentligt åt det, men 2010 började med Sterbhaus enda dåliga gig, nämligen vårt gig för Emergenza på klubben.

Vi tog giget för att vi ville ha nya jysta live bilder (vilket man ganska lätt får på Klubben) och annonserade inte ens ut av vi skulle spela. Vi ville helt enkelt inte att folk skulle dega 80 spänn för ett vardagsgig på 20 minuter när man för 100 kronor får se oss headlina med show och hela kalaset på The Cave. Det kändes bättre att locka folk till Janets grymma hak i Sumpan än att se oss jämsides popsnören och raggarbilsåkare en kall kväll mitt i veckan efter jobbet.Jag vill mig minnas att jag stiligt påfördes en saftblandare på huvudsvålen för vårt eviga avslutsnummer ”Destroy the Fire”, men det förevigades dessvärre inte… Fotograferna kanske bara stod och gapade, vad vet jag ;-) Haha...

Lite nya låtar hade vi petat ihop och vi ville prova på hur de kändes live, dessa alster har visserligen ändå ändrats och ändrats igen sedan dess, men vi ville ändå klämma lite på dem på scen. Klubben är ett skönt ställe att lira, så ja, vi betalade inträdesavgiften i tävlingen och sket som sagt i att sälja biljetter för att ha en kul kväll ist.

ENTER: Jägermeister!!


EXIT: ...Ja, i stort sett vår förmåga att lira. Det såg väl ut typ såhär (eller, vi upplevde det väl såhär ungefär):

 (Haha. Danne är sig lik iaf!!!). Nja riktigt så illa var det väl inte. Men inte fan var det tajt iaf. Vi fick dock riktigt jysta bilder från giget tack vare Viktoria Popova
Nåja, spritförbud infört innan gig i bandet blev resultatet. Att ta några bira brukar bara göra allt bättre men sprit… ”Nono Noo Nonono-way José!”(Ovan inklistrade filmklipp tillägnas härmed Jummu Finlandsson)

Ett par gig senare tog vi fet revansch på The Cave i Sumpan med en headlinershow och fullt ös. Men i maj var det Sthlm Thrashfest 2010 och med risk för att vara oblyg var det fullkomlig slakt från Sterbhaus sida. Shit vad grymt det var!!! Tack vare grymt bra biljettförsäljning från vår sida fick vi en riktigt bra speltid. Vi hade kvällen till ära uppdaterat vårt merch-utbud ordentligt med:Dvs: Ny tischa, ny girlie, väska och en smaskig mugg (…att dricka ur)

Gigget får nog fortfarande räknas till ett av våra bästa hittills, och trotts att många andra av banden levererade, kändes det ändå som om kvällen på något sätt tillhörde Sterbhaus. Röjet i publiken var grymt och det var underbart att se så många älskade - både mer och mindre vackra bekanta nyllen som liksom oss verkade ha fantastiskt kul.

Nästa anhalt: Ekenstock. Kul men nyktert (bevingade ord från FKÜ:s Teddy Möller kvällen till ära: ”Drogfritt = Dragfritt”).

Sweden Rock giget var rätt sugigt. Vi hade visserligen skitkul som vanligt för att vi äääälskar att kröka ihop, och vi gjorde ett riktigt bra gig även här. Men det bör nämnas att vi numera har en låt vid namn ”Retardival” till festivalens ära.
En bekant vän på bilden ovan vars bekanskap vi förnyade efter vårt framträdande på SRF! Den höll oss uppe till morgonkvisten till husvagnscampingens förtret. Old people are old. …Och jag, jo jag blir mest allmänt cp när vännen är på besök i mun, mage och hjärna.

Dvärjar är och förblir dvärjar och 2010 blev året vi gjorde en av årets coolaste videos:

 

Aftonbladets Mathias Kling bloggade om den:

http://blogg.aftonbladet.se/klingdiamond/2010/09/thrashsockorna-anfaller

Och påtal om blogga... Vi börjar blogga!! Hur coolt är inte det? Och det är just den bloggen du läser i nu! :-)

Nåja, hade inte tänkt rabbla upp allt som hänt, det här är bara ett urval. Vi giggar under hösten på Rockin’ the Galaxy båten och kör för vilda metalskallar i Kalmar för att sen säga hejdå till Danne som väljer att dra.

Man kan säga att 2010 blev året vi blev helt sjukt bra! Hahaha! ;-) (nejmen, lite på riktigt faktiskt!) Vi har pillat och petat med vårt material och övat som galningar för att vi trodde vi skulle lira in i februari 2011. Ett februari som blev maj på grund av Jimmys knäppa olycka. Men för att väga upp denna tragedi presenterar vi nu härmed en ny tisha:
Javisst ja! Det var det där med ”Håret som kom och gick”. Pga blyfot på gasen i oktober har jag duktigt fått låta bilen stå, men för ett par veckor sen kom det nya körkortet hem. Och för er beskådning bjuder jag nu på följande observation:Rocks nyårsfest för lilla mig blir det på fredag-lördag och sen drar vi vinnarna i vår november tävling. Vi har faktiskt utsett en bonusvinnare också!

Tack alla för ett vrålcoolt 2010!

Ha det gött tills dess! Yoyo banana! /Marcus


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0