Abyss - Etapp 2Hey hey!

Jepp, då var det dags att dra upp till Abyss på fyradagars visit (22 - 26 juni). Vi har ju en del kvar och eftersom vi av någon anledning beslöt oss för att använda hjärnan så tog vi en dag ledigt från jobb och sånt och tillbringade midsommarhelgen i dalarna (och fick då alltså sammanlagt fyra dagar för inspelning).

Den här vändan upp var dock rätt osäker om den ens skulle gå av stapeln! Jimmy och Marcus var ju på Hellfest i Frankrike helgen innan (inlägg om detta kommer...) och under denna frånvaro från Svensk mark lyckades en morsa med ungar i baksätet drämma in i Marcus parkerade bil. "Kalabalik uppstod i baksätet" och hon tyckte väl att den bästa lösningen var att krocka sönder parkerade bilar. Kul. Kolla......Så detta inläggs hjälte får fan bli Peter Schalander som lånade ut sin studentpresent till två gossar i sjukt stort behov av transportmedel. Så jääääkla grymt mycket tack!! Detta vrålåk blev vår kompis upp och ner...Vi stannade i Västerås och Jimmy blev glad... för här finns_Vi parkerade snyggt utanför studion på onsdag kvällOch Tommy hjälpte oss få igång allt igen och se till att bas lätt kunde liras in. När vi lämnade studion sist tog vi inte med oss ett smack av det vi lirade in så nu blev det första gången vi fick höra tre veckors arbete. Oj. Helvete vad snortajt och grymt! Gitarrljudet är sjuuukt bra (enligt Jonas Kjellgren: "skön Megadeth). Vi blir två glada gossar! Och javisst ja, det är bara Jimmy och Marcus som åkte upp den här vändan. Stackars Simon fick inte ledigt. Även fast vi saknar hans blond kaluffs gjorde det inget då hela den hör resan nästan uteslutande tillägnades bas.

Nåja, första kvällen kollar vi upp vår Jethro Tull cover som ännu bara har trummor. Erik var grymt trött efter att ha lagt tolv låtar så vi var osäkra på hur inspelningen lät. Dessutom hade vi inte arrangerat den så tydligt när vi lirade in. Det visade sig vara obefogade farhågor... Det låter ju asgrymt redan! Några små korrigeringar krävs så vi analyserar och pillar lite och går sen och sussar.

Upp kl 08:00 kaffe, prommis, frulle och sen mosa på med bas. Vi har blivit duktigt sporrade att fortsätta lägga allt så grymt tajt vi bara kan. För "Hits for Dead Kids" lades bas på alla låtar på mindre än en dag, men att lira in en redig platta är en helt annan resa. Vi har kommit överens om att det enda som spelar någon roll är resultatet. Det får ta all tid som krävs. Dessutom så unnar vi oss lyxet med fria tyglar vid inspelningen den här gången. Låter nåt som om det kan bli coolare lajar vi helt enkelt fram ny bas. :-)

På lördag gifte sig tydligen en tjomme i grannskapet och alla var på storfest. Mest märktes det av på söndag morgon när en tryckande tystnad infann sig i hela Pärlby... i stort sett hela dagen. Nåja, kontentan av detta äventyr blev bas lagd på nio låtar, den enda ackustiska sekvensen på skivan klar och en massa sorterande av ljudspår främst för sång... Ja just det, vi la ju sång till "Great Dream Smasher of Conformity" också.

Yeah! :-) Au Revoir och allt sånt! Om en och en halv vecka åker vi upp igen!

Hemma från Abyss etapp 1Hallo hallo alla sköna monsterdiggare!

När vi drog upp till Abyss för typ en månad sen sa vi att vi nog fick förbereda oss på att hata varann stundtals eftersom man är i varandras ansikten mer eller mindre 24 timmar om dygnet. Vi skulle skrika, gasta lite, gå ut, ta en bärs och komma tillbaks och det skulle vara "no hard feelings". Förvånansvärt lite sånt dök dock upp under de tre veckor vi var där. Bortsett från Jimmys hiskeliga morgonhumör, sockerfall och stressrelaterade depp-trippar så gullade vi mest. 

Vi hade också sagt att vi skulle se till och kanske inte träffas på några dagar och sen gå ut å käka i lugnan ro. Haha, shit vad dåligt vi känner oss själva. När vi släppte av Simon på måndagen då vi åkte hem var det med hälsningen "vi syns tidigast på torsdag" (eftersom vi sagt att vi skulle till Anchor och käka lite)... på tisdag -dagen efter, efter jobbet möttes vi upp i Handen C. Yeah... vi älskar varann så mycket att vi inte kan vara ifrån varann 24 timmar... hahahaha.

Nåja, detta inlägg blir tillägnat veckan efter en studiovistelse på tre veckor. Tisdag... (alltså dagen efter vi kom hem) käk på O'Learys och krök i "gropen" i Handen. Marcus, Simon, Jimmy och några polare ölar loss tills det blir kallt och sent. Inga bilder tyvärr... :-( Men vi blir allmänt dumma i huvudet...

Torsdag (tre dagar efter hemkomst). Ankaret (dvs pub Anchor). Simon, Jimmy och Marcus igen. The 3 gringos är hungriga. Pain releasefest (verkar vara mycket Pain just nu. Sista veckan i Abyss repades det för fullt inne hos Peter i studion bredvid och sen drog dom till Ryssland sista helgen vi var där uppe)

För bild på detta får ni faktiskt jobba lite! Thomas Mead från Crank it Up lyckades fånga 2 av oss på bild. Vilka två? ...Kolla själv! ;-)

http://crankitup.se/m/photos/browse/album/Pain-Releast-fest-Anchor/owner/Thomas

Dagen efter festade Jimmy loss... för han kunde inte vara med på Lördagen. Då Tanto hägrade och Simon och Marcus körde en helkväll. Nu finns det iaf lite bilder:Bröderna Brothers (Twins Crew) och Simon Deluxe. Den fjärde... Däckad eller kanske bara kelig?

 

Yeah......Och tillslut blev Simon sliten...

Jaja! Där har ni! Tre veckor ihop. Vi åker hem och gullar i 180 med varann för vi får inte nog av oss själva ;-)

Hursomhelst kan vi avslöja, att vi åker upp igen på kvällen den 22:a Juni till Abyss för att fortsätta. Vi stannar till den 26:e och ska naila mer sång, bas och diverse gitarrer (+effekter mm) till så mycket vi bara hinner. Innan dess drar Marcus och Jimmy på skön resa till Hellfest för att käka sniglar och crepes. Det blir nog nåt skönt att blogga om därifrån också...

Abyss - Dag 12 - 22
Oj! Vad hände? En hel bibba dagar på en gång!!! Nåja, faktum är att det blev lite knepigt att komma på coola inlägg för två dagar åt gången när det visade sig att det enda vi vid den här tidpunkten gjorde var att gå upp mellan 09:00 och 10:00, käka frulle samtidigt som vi glodde på American Dad eller Family Guy och sen spelade in gitarrer på en låt per dag. Ja i stort sett var det precis så. En låt per dag med fyra grundguror (man dubblar ju alltid varje gitarr). Inte världens roligaste alltså att bara nagga om samma rutin så det blev som det blev med alla heta blogginlägg på sluttampen.

Hursomhelst så kom två gubbar upp på lördagen 27:e för att lägga körsång. Då Marcus har rätt vass och frontbaserad röst så behövs lite andra strupar för att kompletera och bredda. Att köra själv funkar det också, men det blir coolare i ljudbilden om man har andra som gastar också.

Våra körboys för plattan blev Johan från Kill the Parish och Ahmed från Kakera. Vi bjuckar på unkiskäk deluxe x2 (köttbullar och potatismos) och sen får dessa herrar gasta duktigt både lördagen och söndagen innan de fick ta tåget hem igen... och det blev riiiiktigt grymt. Vi är så jäkla busy med allt inspelande och junk så vi glömmer att ta bilder. Därför får ni se våran nattliga räddare i nöden... Värmelementet!Yeah

Efter vi lagt den sista grundguran på "The Great Dream Smasher of Conformity" på söndagen trycks mer eller mindre vår gemensamma on/off knapp av. Vi blir hur slöa och softa som helst. Trots att vi har två guror på vår ännu odöpta låt kvar nöjer vi oss med vår bedrift här. Det är sjuukt tungt att både lira och spela in så mycket guror så nogrannt när det är så fippliga riff. Så vi käkar och glor på filmer ihop hela söndagkvällen. Haha sjukt dumma filmer blev det också...Haha... dum och dum film. Dum är den också... Först ut är den iaf. Sen blev det:


Dummare... Vi har dåligt med nya filmer verkar det som :-) Marcus går och sussar. Simon och Jimmy glor på.

Vädret har efter första veckan varit rätt så surt. Det har kanske inte regnat hela tiden men så super mysigt som det var första veckan blev det inte igen... förrutom sista dagen... Måndagen... yeeeaaaaaah... 

Måndagen den 30 maj är en extra dag som vi hade tänkt spela in mer gitarr på men det blir inte så, vi är så trötta. Vi softar ute i solen och andas ut. Samtidigt som det har gått skitbra och tiden bara flugit iväg så har det ändå varit en liten pärs. Flera timmar denna dag tillbringas sen med tråkigheter som att kolla olika klipp på alla låtars respektive sångspår och gitarrspår och konsolidera (ni minns vad det var va?? :-)). Datamickel alltså.

Vi är alltså inte klara!!! Abyss!! We will be back in a few weeks! När exakt - vet vi inte än men om typ två till fyra veckor kommer vi köra en långhelg och lägga bas, sång och mer gitarrer. Stay tuned!! Yoyo bonamasa... :-)

RSS 2.0