Abyss - Etapp 2Hey hey!

Jepp, då var det dags att dra upp till Abyss på fyradagars visit (22 - 26 juni). Vi har ju en del kvar och eftersom vi av någon anledning beslöt oss för att använda hjärnan så tog vi en dag ledigt från jobb och sånt och tillbringade midsommarhelgen i dalarna (och fick då alltså sammanlagt fyra dagar för inspelning).

Den här vändan upp var dock rätt osäker om den ens skulle gå av stapeln! Jimmy och Marcus var ju på Hellfest i Frankrike helgen innan (inlägg om detta kommer...) och under denna frånvaro från Svensk mark lyckades en morsa med ungar i baksätet drämma in i Marcus parkerade bil. "Kalabalik uppstod i baksätet" och hon tyckte väl att den bästa lösningen var att krocka sönder parkerade bilar. Kul. Kolla......Så detta inläggs hjälte får fan bli Peter Schalander som lånade ut sin studentpresent till två gossar i sjukt stort behov av transportmedel. Så jääääkla grymt mycket tack!! Detta vrålåk blev vår kompis upp och ner...Vi stannade i Västerås och Jimmy blev glad... för här finns_Vi parkerade snyggt utanför studion på onsdag kvällOch Tommy hjälpte oss få igång allt igen och se till att bas lätt kunde liras in. När vi lämnade studion sist tog vi inte med oss ett smack av det vi lirade in så nu blev det första gången vi fick höra tre veckors arbete. Oj. Helvete vad snortajt och grymt! Gitarrljudet är sjuuukt bra (enligt Jonas Kjellgren: "skön Megadeth). Vi blir två glada gossar! Och javisst ja, det är bara Jimmy och Marcus som åkte upp den här vändan. Stackars Simon fick inte ledigt. Även fast vi saknar hans blond kaluffs gjorde det inget då hela den hör resan nästan uteslutande tillägnades bas.

Nåja, första kvällen kollar vi upp vår Jethro Tull cover som ännu bara har trummor. Erik var grymt trött efter att ha lagt tolv låtar så vi var osäkra på hur inspelningen lät. Dessutom hade vi inte arrangerat den så tydligt när vi lirade in. Det visade sig vara obefogade farhågor... Det låter ju asgrymt redan! Några små korrigeringar krävs så vi analyserar och pillar lite och går sen och sussar.

Upp kl 08:00 kaffe, prommis, frulle och sen mosa på med bas. Vi har blivit duktigt sporrade att fortsätta lägga allt så grymt tajt vi bara kan. För "Hits for Dead Kids" lades bas på alla låtar på mindre än en dag, men att lira in en redig platta är en helt annan resa. Vi har kommit överens om att det enda som spelar någon roll är resultatet. Det får ta all tid som krävs. Dessutom så unnar vi oss lyxet med fria tyglar vid inspelningen den här gången. Låter nåt som om det kan bli coolare lajar vi helt enkelt fram ny bas. :-)

På lördag gifte sig tydligen en tjomme i grannskapet och alla var på storfest. Mest märktes det av på söndag morgon när en tryckande tystnad infann sig i hela Pärlby... i stort sett hela dagen. Nåja, kontentan av detta äventyr blev bas lagd på nio låtar, den enda ackustiska sekvensen på skivan klar och en massa sorterande av ljudspår främst för sång... Ja just det, vi la ju sång till "Great Dream Smasher of Conformity" också.

Yeah! :-) Au Revoir och allt sånt! Om en och en halv vecka åker vi upp igen!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Grymt!! Vill höra mer om detta!

2011-06-30 @ 15:51:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0