Lite om min utrustning jag använder i Sterbhaus /Nicke

Go kväll!

Tänkte ikväll berätta kort om vad jag använder för grejer i Sterbhaus!
Kan börja med att jag använder mig av ett TAMA-set.
"Tama Superstar" för att vara mer exakt.
Mitt trumset är uppbyggt: Två 22" baskaggar. Hängpukor: 14" 16" Golvpukor: 18" 20".
Såhär ser det (nästan) ut Obs! ej mitt trumset!)
Oftast använder jag inte båda baskaggarna. Kör mest med dubbelpedal.
(DW 9000)
Cymbaler:
Highhat: 14" Splash: 12"  .  2 st Crash: 16" 19". Ride: 22". 2 st China: 18" 16".
Jag änvänder en blandning av: Meinl och Paiste cymbaler.
( Bra skit! )
Och sist men absolut inte minst. Ett par bra trumpinnar är ju alltid viktigt ;)
Jag använder många olika märken men storlek 5A är väldigt passande för min del.
Kör oftast på Wincent-pinnar om jag får bestämma själv.
Det var väl allt för den här gången!
Hörs!

En väldigt bra vecka. /JimmyHejsan! Ledsen att inlägget är lite sent.

Jag har haft en jävligt bra vecka (förra veckan). Det började i måndags när jag efter en lång väntan äntligen fick börja spela igen. Fruktansvärt roligt men svårt att hålla tillbaka lite och inte spela för mycket. Senjävlarna har ju trots allt inte läkt till 100 % ännu. Men det går bra ändå och jag tror att mitt spelande kommer vara tillbaka hyffsat som vanligt igen om några veckor. Sitter och repeterar massa övningar och skalor om och om igen hela dagarna, samt övar på alla låtar så klart.

Vi har haft jävligt bra rep också. Eller vi har egentligen inte repat så mycket då Nicke har varit sjuk :(, men vi har ägnat repen till att skriva nya texter, spelat in, arrat om och skrivit om låtar hit och dit. Det har gått väldigt bra och vi är nöjda! Mycket kvar att göra inför nästa skiva dock!

Vi har också haft en ganska vild lördag. Iallafall jag, Simon och Marcus, då Nicke tyvärr var sjuk även då. Vi började som vanligt med lördags-rep, som också gick till att fixa med låtar och texter, och ett gäng bärs och Sterb-Blood. Sterb-blood är förövrigt vår egenpåhittade drink som är läskigt smarrig. Den består av Solbacka som är ett gott men ganska sött körsbärsvin och valfri energidryck. Mixxed Up Energy Drink Cassis tycker vi passar bäst. Simpel som fan men väldigt god. (För ett tag sen kom vi på fler ingredienser som gjorde att man blev ännu fullare, men jag har tyvärr glömt dom. Har ett vagt minne av päronvodka dock... hmmm.... )
Nåja, tillbaka till lördagen!
Ju mer vi drack, desto bättre blev alla grejer vi hittade på. Det kanske bara är en sido-effekt av fylla, men vi var glada iallafall hehe. Lite senare så bjöd Marcus på ärtsoppa och senap. Sen öppnade vi solbackan för att göra sterb-blood. Eftersom man blandar solbacka, som innehåller ganska mycket socker, med energidrink så blir det oftast att man får en energikick som heter duga. Så va även fallet denna kväll...

Förutom brottningsmatcher, mer supande och allmänt röj till bl a World Painted Blood (fruktansvärt bra Slayer-platta för er som inte visste det som jag förövrigt fick av Aftonbladets hårdrocksrecensent Mattias Kling på Stockholms regniga version av Sonisphere förra sommaren. Det tackar jag än en gång för!), så gjorde Simon årets och förra åres snyggaste "stagedive" eller vad man nu ska kalla det. Han skulle, som han själv säger, sätta sig ner snyggt i fåtöljen genom att hoppa ner i den från sidan och landa med benen över ena armstödet. Han landade dock inte i fåtöljen. Han landade inte ens med röven. Han landade på nåt vis på bordet och allt som låg på bordet landade överallt förutom på just bordet. Han fick ett smaskigt rivsår över bröstet från bordskanten och ingen av oss har nog garvat så mycket på länge. Så synd att man inte fick det fångat på film...Senare på kvällen gick vi till Rocks och fortsatte festa lite grann. Tanken va att vi skulle gå ut på jakt efter tänkbara sångare. Vi hittade dock inte så mycket den kvällen. Letandet fortsatte även på söndagen, då jag och Marcus tog en tripp till Anchor för att käka, dricka lite bira och kolla om det fanns nån potentiell sångare på karaokescenen. Mycket trevlig kväll!

Nu ska ni få fortsätta ha en trevlig tisdagskväll om det är så att ni läser det idag. Annars får ni ha en fortsatt trevlig dag/kväll/natt osv på vilken dag i veckan det än är ni läser det! Ha det bra! Jimmy out!

Memories of Sterb /SimonNu är det då min tur igen att skriva! Nytt år och mitt första inlägg! Tiden går fort och jag börjar se fram emot och längta efter skivinspelning! Mmmm det får mig att bli påmind om sist vi spelade in och hur det gick till.

Platsen var Studio Abyss i Dalarna hos Tommy Tägtgren, det var November 2008 och det var kallt och massor med snö. Då jag varit i den här studion tidigare så visste jag hur jävla kallt det skulle vara i lokalen när vi anlände. Vilket det givetvis var och man sparade alla kläder på första timmarna inomhus! Taggade som vi var så gav sig alla in i studiorummet för att börja småpilla lite med allting. Slutade dock med en ganska brutal fylla och jag minns att vaknade upp i mössa, kängor och hela skiten på!

Härifrån så blev händelseförloppet ganska systematiskt. Sova, spela in, alkohol, spela in, äta, alkohol, spela in.. och så vidare. Måste dock vilja nämna att hjälten Marcus hade extremt tålamod med allihopa då han gjorde stor majoritet av allt jobb vid mixerbordet. Jag som har en del vana vid teknik och liknande tappar lite fokus när det finns 10.000 olika knappar och reglage och junk! Men MacAttack briljerade!

Marcus vid alla knappar, notera Solbacka flaskan på golvet. Vet inte hur många flaskor som gick åt

 

För alla er som inte känner Danne så piercar han en del. Givetvis hade karln med sig alla sina piercing-prylar med sig upp av någon jävla anledning. Danne + alkohol + piercing-prylar.. ni kan ju gissa hur det slutar och det är absolut inte första gången eller sista förmodligen. När jag oskyldigt satt och la gitarrer med Marcus så hörde jag bara Danne smyga upp bakom mig och säga med sprit i andedräkten -"Sitt jävligt stilla nu". Resultatet.

 


Dock så blev det här inte det enda smycket jag kom hem med...


Tro det eller ej så satt vi faktiskt bara i sex dagar och spelade in. Tiden gick jävligt fort men trots detta så var man jävligt mör efter ett tag. Det krävs nog en del för ett gäng snubbar att glida in i en studio en längre tid utan att slå ihjäl varandra haha! Trots att det var roligt som fan och att vi kom hem med en jävligt fet platta så var man rätt trött.Nicke frågar nog "Vafan håller du på med?"


Kan det vara Solbacka och Jäger i muggen tro?


Tommy Tägtgren, the Man the Myth the Legend...


Så det var allt för mig den här gången, Skål!

/S


Fasta inläggsdatum 2011 jan - mars

Sterbhaus och enskilda medlemma bloggar precis när dom vill, såklart. Men följande datum är fasta tider då respektive medlem kommer göra personliga inlägg:

02 - Jan / 2011 --- Sterbhaus (ersättning för Danne)
09 - Jan / 2011 --- Simon Olovsson
16 - Jan / 2011 --- Jimmy Ahovalli
23 - Jan / 2011 --- Nicke Skogqvist
30 - Jan / 2011 --- Marcus Hammarström
06 - Feb / 2011 --- Simon Olovsson
13 - Feb / 2011 --- Jimmy Ahovalli
20 - Feb / 2011 --- Nicke Skogqvist
27 - Feb / 2011 --- Marcus Hammarström
06 - Mars / 2011 --- Simon Olovsson
13 - Mars / 2011 --- Jimmy Ahovalli
20 - Mars / 2011 --- Nicke Skogqvist
27 - Mars / 2011 --- Marcus Hammarström


Vinnarna i Sterbhaus-tävlingen /SterbhausHallo hallo!

Ja detta veckoinlägg tillhörde ju faktiskt Danne, men då han inte är kvar i orkestern vår så kör vi ett litet gemensamt Sterbhaus inlägg istället. Samtidigt lägger vi ut de nya fasta datumen för vecko-inlägg. Kommer någon och snyter micken i bandet kommer naturligtvis den personen petas in i listan och då kommer inläggsdatumen ändras.

Nåja, Marcus tillbringade sitt förra inlägg med att sammanfatta 2010 så det här inlägget kan ju såklart inte göra samma sak. Vi gör en liten smart grej istället och presentar vinnarna i vår tävling vi utlyste i november. Faktum är att det blev rätt knepigt att utse vinnare baserat på föreslagna låttitlar. Vi fick in en hel del förslag och vi hade grymt kul åt hur fantastiskt vridna era underbara hjärnor är. Ni är ju precis hur galna som helst, och det gillar ju vi såklart:-) …Men vi satt ju där och insåg att vi måste kunna ha en låt som passar med de titlar som föreslogs.

Så vi gjorde helt enkelt så här. Pris ett baserades på att vi tyckte förslaget var fullt möjligt att användas som en Sterbhaustitel. Eftersom det vart så himla knepigt sen gjorde vi så att pris 2 och 3 faktiskt faktiskt drogs som i ett vanligt lotteri, och pga av att dessa två vinnare då inte hade med föreslagen titel att göra har vi inte inkluderat de nedan:

Alltså:

1.    Niklas (föreslagen titel: ”Revenge of the Demented Professor”) – Sverige(?). Du har vunnit: En hel partykväll med Sterbhaus på Sterbhaus bekostnad (exkl ev resa till Stockholm och övernattning). Alternativt: samma pris som vinst nummer 2.

2.    Kevin Page – Orlando/USA. Du har vunnit (men kan ha svårt att förstå vad vi skriver här): 1 T-shirt, 1 väska, 1 mugg, och 1 signerat ex av "Hits for Dead Kids"

3.    Robert Eriksson – Kil/Sverige. Du har vunnit: 1 T-shirt och 1 signerat ex av "Hits for Dead Kids".

Supergrattis till er! Vi kontaktar er omedelbums och frågar efter diverse info om så krävs.

Men! Det är inte slut här!

Vi är nämligen stolta att utlysa ett bonus-pris. Strax efter denna tävling stängde hände något underligt. Close-Up släppte ett nytt nummer (vilket i sig inte är så underligt), men bland alla bokstäver och ord dolde sig något fantastiskt. Tävlingens bonuspris går till Jonn Jeppsson-Palmér som så fantastiskt och ovetande bidrog med det bästa förslaget i sin ”Leader of the pack” notis angående Desultorys nya skivsläpp. Jonn Jeppsson-Palmér låter hälsa att han stolt emottar detta bonuspris och därmed gärna deltar i tävlingen. Jeppsson-Palmérs förslag ”Konditory” belönas härmed 2 t-shirts och en skiva. En text om ”spetsdukar, dammsugare och påtår” är precis vad Sterbhaus vill - och förmodligen också kommer att göra.

/Sterbhaus


RSS 2.0