En inte fullt så rolig upplevelse... / JimmyVarning för hårda bilder!

Hejsan alla älskade vänner och fans. Mitt första inlägg kommer bestå av en liten uppdatering om en ganska tråkig nyhet.

Som vissa av er redan vet så var jag med om en olycka lördagen den 31 oktober, alltså på halloween. Vi hade som vanligt lördagsrep med Sterbhaus och va som ni kanske förstår i replokalen. Vi hade planerat att repa ett gäng timmar och förkröka för att sedan byta om till vad vi nu skulle klä ut oss till inför kvällens halloweenfest som skulle hållas hemma hos Simon. Repet gick bra och vi hade jävligt kul när vi klädde ut oss. Jag och Nicke klädde ut oss till Fred och Wilma Flintstone (jag som Fred och Nicke som Wilma). Marcus var Homer Simpson, Simon var Rosa Pantern och Maria (Marcus flickvän) var monstersjuksköterska från filmen Silent Hill. Vi var fruktansväer vackra om jag får säga det själv!

När det var dags att gå så packade vi ihop våra saker och vår dricka och så begav vi oss mot tvärbanan. När vi var utanför pendeltåget i Årstaberg, precis bredvid tvärbanan, så snubblade jag på någonting med mina två påsar Staropramen. Flaskorna krossades mot marken och jag ramlade ner i skärvorna. Jag la mig på rygg och tänkte: FAAAN! Ingen öl ikväll då.. Jag satte mig upp och kände att handen var helt kladdig och varm. Såg ner på den blodiga handen och fick panik. Jag hade skurit upp ringfingret ordentligt. Lillfingret hade också fått sig ett mindre skärsår och det sprutade blod överallt. Jag började vråla: JAG HAR BRUTIT FINGRET! RING EFTER AMBULANS!! 

Nån skrek att jag skull klämma under såret för att stoppa fontänen av blod så jag gjorde det. Någon tog tag i mig och sa åt mig att sätta mig ner. Tankarna flög runt i huvudet. "Jag kommer förlora fingret!! Jag kommer aldrig kunna spela gitarr igen!!" Tårarna började spruta ikapp med blodet. Samtidigt kom den olidliga smärtan. 

En kort stund efter det så kom det en man från ingenstans som sa sig vara ortoped. Han tog över mitt grepp om fingret och lindade in det med nånting. Jag blundade under hela tiden, då jag inte gillar att se sår och skador på just fingrar. Särskilt inte på mig själv. Ringfingret hade tydligen gått ur led också och det hade han rättat till. Strax efter de kom ambulansen och jag åkte in på akuten iklädd Fred Flintstone kostym. Marcus följde med helt gulsminkad. Måste ha sett ganska lustigt ut när vi kom in i sjukhuset.

Väl inne på akuten så fick jag morfin och så började dom ta reda på vad som hade hänt. Jag hade skurit av båda böjsenorna samt båda nerverna i ringfingret. I lillfingret hade bara blodkärl gått av så det var inte lika allvarligt. Dom sydde ihop det och la förband. Efter det skickades jag in på röntgen. Efter nån timmes väntan innan och efter röntgen så fick jag åka hem. Skulle tillbaka på söndagen dagen efter för att kolla blodcirkulationen osv. Fick veta att jag skulle opereras på kommande måndag, då dom helst inte opererade på jourtid eftersom man inte har alla nödvändiga tillgångar som på kontorstid. Fick dock ingen tid. Dom sa bara att jag skulle va där klockan sju på morgonen.

Jag kom tillbaka på söndagen för undersökningen och det konstaterades att cirkulationen var bra.Fingret såg inte så fräscht ut dock...


Fick en massa information om vad som hänt, vad som kommer att hända osv. Rörligheten kommer komma tillbaka. Hur mycket av den som kommer tillbaka beror helt på min egen disciplin när det gäller rehabiliteringen efter operationen. Känseln kanske jag aldrig får tillbaka om jag har otur. Men kanske. Det handlar om hur bra nerven lyckas växa tillbaka. Nerven från såret och upp till fingertoppen är död så den nya måste växa ut i dennes bana.

Måndagen efter va det dags för operation. Kom dit vid sju och fick sitta där och vänta i ungefär sex timmar. Var hungrig och törstig som en galning eftersom jag inte fick äta eller dricka nåt innan operationen. Vid ett-tiden så fick jag gå och duscha av mig och ta på mig en fin sjukhusklänning och långa benstrumpor. Sen rullade dom iväg mig till narkosläkaren och där fick jag ligga och vänta i över en timme. Var fruktansvärt nervös. Sen va det dags att åka in i operationsrummet. Som tur va så fick jag sova under hela operationen. Fick först lugnande som jag blev lite snurrig av, sen sa dom godnatt och jag somnade in. 

Jag vaknade i uppvakningsrummet ungefär två, tre timmar senare av orden: Hej! Operationen gick bra! Underbara ord att vakna till efter en operation. Jag kände mig fortfarande ganska dåsig och jag fick ligga där och vakna till ordentligt i nån timme. Efter de fick jag en säng och mina föräldrar som hade suttit och väntat ett tag kom och hälsade på. Jag fick lite mackor och yoghurt som jag åt upp till några avsnitt Family Guy som jag kollade på på en liten bärbar dvd-spelare jag hade tagit med mig. Efter det somnade jag och dagen efter åkte jag hem.

På onsdagen efter så fick jag åka in igen för att påbörja rehabiliteringen. Dom tog först av gipset för att undersöka och lägga om det. Fingret såg inte riktigt ut som jag hade tänkt mig...Efter det fick jag träffa en sjukgymnast som jag fick övningar av. Övningarna gör jag varannan timme tio gånger om dagen, 10 repetitioner varje gång och dom består av små stretchningar och knipövningar. Sjukgymnasten limmade fast små knappar på mina naglar sm han sedan fäste gummisnören på. Snörena sitter i sin tur fast i en liten metallring som man krokar fas i en krok som han fäste längre ner på insidan av underarmen. Det är där för att hålla fingrarna nere i en passiv ställning. Så här går jag runt nu:
Jag får tyvärr inte spela på ca tre månader då senorna som dom sydde ihop inte har läkt ordentligt innan. Om senorna belastas innan dom har läkt så kan dom gå av igen och då får man börja om från början igen. Kommer bli galen utan att spela på så länge, men jag försöker göra det bästa av allt och jag har ett fantastiskt stöd från de övriga medlemmarna i Sterbhaus samt från familj och vänner. Det tackar jag för!

Sterbhaus drabbas ju så klart av det här. Men det är saker som vi kommer att kämpa oss igenom! Mer info angående just bandet kommer vi släppa i en pressrelease inom en snar framtid!

Det är iallafall inte det sista ni ser av mig i Sterbhaus vare sig ni vill eller inte!! I'll be back hehe!

Tack för mig och ha det bäst!! // Jimmy

PS. Börjar fan bli grym på att skriva med högerhanden nu! Yeah!

Kommentarer
Postat av: Jessica

Åh Jimmy! Jag gråter som en jävla idiot när jag läser om detta!

Tänker på dig och tycker så synd om dig!Ta hand om fingret ordentligt så att jag snart kan åka mina 50 mil till sthlm igen för att se er spela! :P :D

2010-11-08 @ 17:18:27
URL: http://jessicaleiding.blogspot.com
Postat av: Link

Precis som Jessica så började jag gråta. Spelar bas själv, men brukar plinga på gitarr också och jag skulel må så illa om jag fick reda på att jag aknske skulle få tillbaka kännsel i fingret.Hoppas det går bra för dig och att vi snart få se dig rocka loss på scen

2010-11-08 @ 18:44:18
URL: http://dryorophus.blogg.se/
Postat av: Martina J:son Gren

Jag började faktiskt inte gråta, men det var inte långt ifrån.. Jag jobbar på min mirakelmaskin så oavsett vad som händer så kommer den att lösa allt!

Och om vi ska se det från den ljusa sidan, jag och Jessica hinner ju spara massor med pengar på 3 månader så vi kanske kan åka upp JÄTTEMÅNGA gånger!Hoppas att du inte är allt för ledsen, och att allt läker bra! :D

2010-11-08 @ 19:08:24
URL: http://martinajsongren.blogg.se/
Postat av: Maria

Du får krya på dig Jimmy, vi är med dig all-the-way! Kramar

2010-11-08 @ 22:35:35
URL: http://maryraven.blogg.se/
Postat av: Jos

Det var la onödigt! Jag som såg fram emot att se der nyupptäckta Sterbhaus in action inom en snar framtid. Lär dig spela med en hand!

2010-11-08 @ 22:45:20
URL: http://megajos.blogg.se/
Postat av: Björn Svensson Azocar

FUCK vad drygt att va utan gura i 3 månader asså, skulle tuppa av, shit vad jobbigt! skönt att du kommer bli återställd iaf gubben!krya på dig och puss på skinkan!

2010-11-09 @ 22:57:17
URL: http://www.myspace.com/killtheparish
Postat av: Anonym

Åh lilla gubben - Man vill ju typ bara ta och krama dig och inte släppa taget när man läser det här! Åhåhåh en snygging som dig lixom :( Awws hoppas det blir bra :3

2010-12-08 @ 20:42:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0