Abyss - Dag 0 och 1Tjo!


Då är vi igång i Abyss! Det har varit en hel del strul med att få igång något internet så inlägget vi skulle petat upp redan i söndags har fått dröja. Hursomhaver så ser vi till att rapportera ett par dagar på en gång så kommer vi i fas lite kvickare :-)


Dag 0 - Söndag 8 maj


Dagen vi åkte upp får räknas som dag 0. Dag 1 är ju den dag vi sätter igång och spela in och man tar liksom en dag på sig att packa, åka upp och installera sig. Vi träffades upp vid replokalen vid 12 ungefär och började fixa...
(...fixa!!! Haha, nä inget turbo-krök redan nu...)
(...men lite packning blev det, det här är typ hälften)

Duktigt packade (...alltså, bilen är "duktigt packad" av oss, ingen rattfylla här inte) började vi åka ungefär vid 16:00 upp mot Pärlby. Nu första veckan är Marcus, Jimmy och Erik Röjås (Decadence och Netherbird) insatser önskvärda så det är vi som stuvat in oss i bilen.

...Oj, utan att tänka på det har vi nu skvallrat om nåt rätt viktigt. Trummorna på den här plattan kommer alltså läggas av en skinnpiskare av vassare slag :-) Knappt fyra veckor har Erik fått på sig att lära sig tolv låtar... Och for det kan vi säga: YEAH!. Att Erik är vår studio-trummis är en av mååååånga hemligheter som kommer avslöjas i bloggen framöver :-)

(För er som undrar vart Abyss ligger, så ligger det för övrigt alltså här)


Väl uppe träffar vi upp Tommy Tägtgren som hjälper oss komma tillrätta med Protools och trumset
http://www.youtube.com/watch?v=qoKuFMVtBVM

(videoklipp!! Klicka och kolla länken ovan)


Sen sätter vi igång och jamma och gå allmänt bananas med lirandet. Gryyyyymt kul. Tror fan vi till och med beslutar oss på natten att försöka oss på en cover den här vevan uppe i Abyss! Vilken det blir får ni reda på om och när vi spelar in trummorna på den. Yeah.


Sovrummet är iskallt.


Dag 1 - Måndag 9 maj


Vi kliver upp, käkar frulle och och börjar med skönt jäkla mys vid vattnet med ett par bärs.

(Idylliskt och välbehövt)


Veckan kommer mest spenderas med att lägga trummor men vi kommer inte igång förän vid 16:00 med att spela in. Det är fortfarande en hel del förberedelser kvar som Jonas Kjellgren hjälper oss med. Klick, slask gitarrer och ljudbilden för trummorna blir ok först till eftermiddagen och då börjar Erik hamra loss. Som den trollkarl han är lägger han nästan tre hela låtar...


Dag 1 bjuder på inspelade trummor på följande låtar:


Absolutely do Not Die
Frogboiler
Great Dream Smasher of Conformity
(nästan färdig)


...När Erik improviserar fram ett helt vansinnigt trumfill i slutet på "Dream Smasher" i en tagning hoppar Marcus spontant till och kastar upp armarna i luften samtidigt som han skriker "Uäääaaaääähhh!!!" av ren och skär lycka.


Kvällen avslutas med att mysglutta på Göta Kanal. Gammal är äldst... och bäst. Och vi somnar även denna natt i ett sovrum insmord i kvarlämnad kyla från alla "tuffa" Black Metal band som härjat här i årtionden innan oss ;-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0